Mobiele devices in het onderwijs

iPads op school

Kinderen krijgen steeds eerder te maken met mobiele devices. Daarom beweegt het onderwijs mee in deze digitalisering. Het onderwijs maakt steeds meer gebruik van laptops en iPads op school. Een tablet is een soort minicomputer die je bedient met je vinger of een speciale pen. Het formaat van een tablet is meestal kleiner dan een laptop en groter dan een mobiele telefoon. Door het aanraakscherm en besturingssysteem is het gemakkelijk te gebruiken en kun je snel iets opzoeken. Dit maakt, dat iPads op school steeds meer een onmisbare toevoeging binnen de educatie zijn.

IPads in het basisonderwijs

IPads op school in het basisonderwijs

Omdat kinderen al op een vroege leeftijd in aanraking komen met tablets en laptops, worden de mobiele devices nu als ondersteuning ingezet in het onderwijs. Kinderen van 6 kennen de devices tegenwoordig als hun broekzak. Door iPads in te zetten op school leren kinderen door te spelen en spelen ze, terwijl ze leren. Smart2Scool biedt verschillende devices voor in het basisonderwijs. Zo bewegen we in het basisonderwijs mee met de digitalisering en de maatschappij. Als je nog vragen hebt over het gebruik van tablets in het basisonderwijs kan je vrijblijvend een brochure aanvragen.

iPads op school voor studenten
Voortgezet onderwijs

Mobiele devices voortgezet onderwijs

Op de middelbare school wordt er al meerdere jaren gebruik gemaakt van mobiele devices. De scholieren zijn op deze leeftijd al erg goed digitaal geletterd. Er wordt vooral veel gewerkt met iPads op school. Leerlingen downloaden hun boeken op de tablets en maken er hun huiswerk op. Zo worden ook de werkschriften ingeruild voor Microsoft Excel en Microsoft Word. De tablets worden multifunctioneel ingezet, door ze te gebruiken met educatieve apps, beeld- en tekstapps.

iPads op school voorbeeld
Devices in het beroepsonderwijs

Beroepsonderwijs

Ook in het beroepsonderwijs zijn mobiele devices niet meer weg te denken. Studenten volgen er hun colleges op en houden hun aantekeningen bij. Er worden foto’s mee gemaakt van dia’s en ander lesmateriaal. Met bijvoorbeeld iPads op school, hebben studenten alles gemakkelijk en overzichtelijk op één plek. Ze kunnen zien welke les ze na de pauze hebben, wat hun huiswerk is voor elke les en wie hun docent is voor elk vak. Smart2Scool ondersteunt de digitale wereld binnen het beroepsonderwijs, door mobiele devices op voorraad te houden.

iPad voor op scholen
Altijd vervanging bij schade

Verzekerde iPads op school

iPads op school zijn gevoelig voor schade en ander ongemak. Smart2Scool ondersteunt hierin volledig door de uitgebreide dekking van de devices. Wil jij jouw iPads op school ook direct verzekeren? Lees dan meer via onderstaande link.

Lees meer

Nog vragen?

Contact iPads op school

Smart2Scool zorgt er bij een verzekering voor dat de onderwijsonderbreking zo kort mogelijk is, met een snelle afhandeling van schade en garantie. In ons online serviceportaal wordt het serviceproces inzichtelijk gemaakt. Zo kun je op elk moment de status van je schadeherstel inzien. Heb je nog vragen over de verzekering van de iPads die je gebruikt op school of over andere devices? Neem dan gerust contact met ons op. Smart2Scool helpt je graag bij de digitalisering van jouw onderwijs.

Meer informatie over iPads op school?

Vraag vrijblijvend een brochure aan

    * verplichte velden