Laptop verzekeren school
Smart2Scool schadeprocedure

Schade melden

Zodra er sprake is van schade is het van belang om vervolgschade zoveel mogelijk te voorkomen. Wanneer er sprake is van water- en vochtschade is het van groot belang om het device direct te drogen. Vervolgens dien je als gebruiker de schade of diefstal binnen 48 uur te melden via het schadeformulier. Is je device gestolen? Doe dan direct aangifte bij de politie. Jouw schade of diefstal zal vervolgens in behandeling worden genomen door de schadeafdeling QSX Claims.

Schade melden

Snelle schadeherstelservice

Ik heb schade, wat nu?

Schade melden

Wanneer je een servicevraag hebt waarbij sprake is van schade, garantie, diefstal en/of verlies, dan dien je de schade te melden via het online schadeformulier.

Toedracht van de schade

Maak foto’s van het beschadigde device, geef de toedracht van de schade zo compleet mogelijk aan en beschrijf hoe je de schade hebt geprobeerd te voorkomen (voorzorgsmaatregelen, waar lag het device, etc.).

Snelle schadeafhandeling

Door de snelle schadeafhandeling is de onderwijsonderbreking zo kort mogelijk.

Schade melden
Schade melden
Adequaat handelen

Wat te doen bij diefstal

Indien er sprake is van diefstal dien je zo spoedig mogelijk aangifte te doen bij de politie in de plaats waar het device is gestolen. Stuur de aangifte vervolgens per e-mail naar schade@qsx-claims.com.

Tijdelijke vervanging device

Altijd een device beschikbaar

Indien je recht hebt op een tijdelijke vervanging van het device, dan meld je je, eventueel met het defecte device, bij de helpdesk van je onderwijsinstelling en ontvang je een tijdelijk device voor de duur van de reparatietijd. Tijdelijke vervanging is meestal niet beschikbaar tijdens de vakantieperioden, maar met de snelle reparatieservices van Smart2Scool hoeft dat geen bezwaar te zijn.

Direct schade melden

Wil je een schade melden?

Schade melden