Laptop verzekeren school
Smart2Scool schadeprocedure

Schade melden

Zodra er sprake is van schade is het van belang om vervolgschade zoveel mogelijk te voorkomen. Als het scherm gebroken is, is het van belang om niet door te lopen met deze schade – er kan stof op het lcd komen wat een duurdere reparatie tot gevolg heeft of zelfs tot een total loss. Wanneer er sprake is van water- en vochtschade is het van groot belang om het device direct te drogen. U bent als gebruiker verplicht de schade of diefstal binnen 48 uur te melden via het schadeformulier. Is het device gestolen? Doe dan direct aangifte bij de politie. Uw schade of diefstal zal vervolgens in behandeling worden genomen door de schadeafdeling QSX Claims.

Schade melden

Snelle schadeherstelservice

Ik heb schade, wat nu?

Schade melden

Bij schade, garantie, diefstal* en/of verlies, dan kunt u dit melden via het online schadeformulier.

Toedracht van de schade

Maak foto’s van het beschadigde device, geef de toedracht van de schade zo compleet mogelijk aan en beschrijf hoe u de schade heeft geprobeerd te voorkomen (voorzorgsmaatregelen, waar lag het device, etc.).

Snelle schadeafhandeling

Door de snelle schadeafhandeling is de onderwijsonderbreking zo kort mogelijk.

Schade melden
Schade melden
Adequaat handelen

Wat te doen bij diefstal

Indien er sprake is van diefstal dient u zo spoedig mogelijk aangifte te doen bij de politie in de plaats waar het device is gestolen. Stuur de aangifte vervolgens per e-mail naar schade@qsx-claims.com.

Tijdelijke vervanging device

Altijd een device beschikbaar

Als je recht heeft op een tijdelijke vervanging van het device, dan meldt je je met je verzendbewijs bij de helpdesk van school en daar ontvang je een tijdelijk device voor de duur van de reparatietijd. Tijdelijke vervanging is meestal niet beschikbaar tijdens de vakantieperioden, maar met de snelle reparatieservices van Smart2Scool hoeft dat geen bezwaar te zijn.

Direct schade melden

Wilt u een schade melden?

Schade melden