Willem vertelt over zijn tijd in het buitenland

Internationale ervaring?

30-01-2021

Absoluut! Op mijn zestiende verhuisde ik voor een jaar naar Amerika. Vooraf had ik niet kunnen bedenken dat dit 8,5 jaar zou worden. Ik trouwde zelfs met een Amerikaanse. Aansluitend heb ik nog 3,5 jaar in Londen gewerkt. Terug in Nederland, besloot ik na 3 jaar bij een wereldwijd vertegenwoordigde verzekeringsmakelaar dat er in mij meer een ondernemer dan een werknemer school.

Toen QSX-Group eenmaal een feit was, reisden we door heel Europa, op zoek naar herverzekeraars. Een groot deel van mijn tijd bracht ik door in het buitenland. We waren ook zeker 3 of 4 keer per jaar in Azië te vinden.

Naast een heleboel levenservaring, hebben alle ervaringen in het buitenland indirect geleid tot de start van Smart2Scool. Daar ben ik dankbaar voor, want het krijgen van opdrachten voor herverzekeren werd lastiger door consolidaties. We moesten ook andere activiteiten gaan ontplooien.

Een internationale relatie tipte ons dat een van zijn klanten succesvol was met het verzekeren van mobiele apparatuur. Van het een kwam het ander en inmiddels houden we ons zo’n 90% van de tijd bezig met het verzekeren van computers, tablets en mobiele telefoons.

Het is een ervaring waar ik nog altijd dankbaar voor ben.

– Willem