Tuinieren als uitlaatklep

Balance is key

13-01-2021

Zeg ik nu. De balans in mijn leven was echter heel lang ver te zoeken. De eerste 25 jaar als ondernemer bracht ik een groot deel van mijn tijd door in het buitenland. Ik leefde uit mijn koffer. Dat hield op toen voor QSX de herverzekeringsmarkt zo goed als wegviel. Een bevriende Lloyd’s makelaar tipte ons over de digitalisering in het onderwijs en zo ontstond Smart2Scool met Nederland als basis.

Nog steeds leid ik een druk leven, maar naast mijn werk heb ik steeds meer ruimte gemaakt voor het sociale aspect. Dat komt mede doordat ik zo’n 10 jaar geleden vanuit het westen naar het oosten van het land ben verhuisd. Op mijn nieuwe stek heb ik al snel veel sociale contacten opgedaan. Het is vaak een zoete inval. En dat terwijl ik nu buitenaf woon.

Ben ik niet aan het werk en voel ik niet de behoefte om sociaal te doen? Dan duik in mijn tuin in. Zo stap ik even helemaal uit de drukte. Als ik iets plant, of aan het schoffelen ben, denk ik even helemaal nergens anders meer aan. Heerlijk vind ik dat. Het houdt me in balans en ik laad me op voor alles dat nog komen gaat. Ik merk dat ik dat af en toe echt nodig heb.

– Yvonne