Hoe denkt Willem over het ondernemerschap?

Dat ik ondernemer ben geworden is geen wonder.

04-01-2021

Waarom?

Het is me met de paplepel ingegoten door mijn vader. Op mijn beurt heb ik die ondernemersdrang weer doorgegeven aan mijn zoon. Ook mijn broer is ondernemer. Een echte ondernemersfamilie dus.

Toch heb ik voorafgaand aan het hoofdstuk ondernemen flink wat jaren ervaring opgedaan in loondienst, in zowel Amerika als Londen en uiteindelijk Nederland. Hier kwam ik terecht bij een familiebedrijf waar ik qua werkzaamheden praktisch hetzelfde deed als in Londen. Ik dacht: ‘Dit kan ik ook voor mezelf doen.’ En zo geschiedde, inmiddels zo’n 35 jaar geleden. QSX-Group werd een feit en zo’n 12 jaar geleden voegden we daar Smart2Scool aan toe.

Ondernemen gaat non-stop door, er is geen sluitingstijd. Thuiskomen na een dag op kantoor betekent niet dat het klaar is. Er zijn veel avonden waarop ik tijd aan mijn werk besteed. Dat vind ik fijn, omdat ik me dan kan concentreren zonder dat ik word gestoord. Het is natuurlijk ook een keuze. Ik kan in loondienst gaan, maar dat trekt mij niet. Ik vind de spanning juist leuk.

– Willem