Beheer van apparaten, gebruikers & content

De toegevoegde waarde van Apple Schoolmanager

Apple Schoolmanager is een uitstekende tool om het beheer van apparaten, gebruikers en content onder controle te houden in een digitaliserend onderwijs. In het klaslokaal worden er namelijk steeds meer verschillende mobiele apparaten en systemen gebruikt. Daarom is het van groot belang om jouw IT zo gemakkelijk en overzichtelijk mogelijk te maken. Met Apple Schoolmanager heb je een platform die jou ondersteunt bij het op afstand beheren, implementeren en optimaliseren van Apple-technologieën voor het onderwijs. Bij Smart2scool wordt dit systeem standaard op Apple devices geïnstalleerd, zodat u zelf niets hoeft te regelen. In dit blog vertellen we je waarom Apple Schoolmanager van toegevoegde waarde is in het onderwijs. Lees snel verder!

Wat is Apple Schoolmanager?
Krachtig beheerplatform

Wat is Apple Schoolmanager?

Apple Schoolmanager is een krachtig platform die een snelle en gestroomlijnde manier biedt om iOs-apparaten op afstand te implementeren en beheren in jouw onderwijsinstelling. Dit stelt IT-beheerders in staat om de instellingen van devices op afstand te beheren, configuraties uit te voeren en apps en boeken gemakkelijk aan te schaffen en in grote aantallen te distribueren. Iets dat in andere gevallen veel moeite zou kosten om voor meerdere apparaten tegelijk te doen.

Naadloze integratie

Een boeiende leerervaring

Zo krijg je met dit veilige systeem toegang tot een uitgebreide set aan tools en functies, waarmee je efficiënter te werk kunt gaan en een boeiende leerervaring biedt aan zowel leerlingen als personeel. Apple Schoolmanager integreert naadloos met een studenteninformatiesysteem (SIS) om gegevens over én voor leerlingen, personeel en klassen te importeren. Denk hierbij aan schoolwerk en lesroosters via de Klaslokaal app. Dus wil jij elk Apple device van waar dan ook kunnen beheren? Dan is dit systeem perfect geschikt!

De indrukwekkende functies van het platform

Weet jij al waarom Apple Schoolmanager ideaal is voor gebruik in het onderwijs? Smart2scool vertelt je graag meer over de indrukwekkende beheerfuncties van dit systeem, dat standaard op onze Macbooks wordt geïnstalleerd:

 • Apparaatbeheer: Registratie, configuratie en beheer van Apple-apparaten vanuit een centraal dashboard. Denk ook aan het toewijzen van apparaten met een uniek ID aan gebruikers (klassen, docenten, leerlingen) en zoeken van verloren devices.
 • App-beheer: Aanschaffen, installeren en toewijzen van content en educatieve apps die automatisch worden bijgewerkt. IT-beheerders hebben de rechten van alle gebruikers volledig in de hand, zonder enige inbreuk op privacy en veiligheid.
 • Contentbeheer: Een leeromgeving om digitale lesmaterialen zoals video’s, boeken en apps te delen en beheren. Het afdwingen van toegangscodes, aanzetten van contentfilters en configureren van e-mailaccounts is ook mogelijk.
 • Rapportage & Analyse: Genereren van gedetailleerde rapporten over apparaatgebruik en app-implementaties. Op basis van data is het mogelijk om de leerervaring te verbeteren en te zoeken naar nieuwe mogelijkheden.
Waarom Apple Schoolmanager
Mobiele apparaten op afstand beheren

Mobile Device Management (MDM)

Bij Smart2scool maken we twee soorten van beheren mogelijk, waarvan Mobile Device Management er een is. MDM omvat het volledige beheer van mobiele apparaten op afstand en kan worden geïntegreerd met Apple Schoolmanager. MDM maakt het mogelijk om apparaten op afstand terug naar fabrieksinstellingen te zetten en alle gegevens te wissen. Op deze manier ben je altijd in staat om gevoelige informatie te beschermen, zelfs wanneer apparaten zoek raken of worden gestolen. Zo kan je medewerkers of leerlingen gemakkelijk koppelen aan een specifiek device. En dat is precies waarom Apple Schoolmanager een handige tool is voor een veilige leeromgeving in jouw school.

Mobile Device Management
Stroomlijnen van processen

Waarom Apple Schoolmanager van toegevoegde waarde is

Smart2scool biedt Apple Schoolmanager aan als geïntegreerd platform voor het beheer van alle Apple apparaten, apps en content in jouw onderwijsinstelling. Met behulp van dit systeem worden veel processen omtrent apparaten, apps en gebruikers gestroomlijnd met optimale beveiligingsfuncties. Door de naadloze integraties kunnen de leerervaringen van leerlingen en docenten worden gemaximaliseerd. Wat deze tool voor jouw school kan betekenen? Eenvoudig beheer van digitale leermiddelen, inzicht in schoolprestaties, samenwerking stimuleren en de privacy van gebruikers waarborgen. Kortom, Apple Schoolmanager is van toegevoegde waarde omdat het jouw instelling in staat stelt om een inspirerende en veilige leeromgeving te creëren.

Waarom Apple Schoolmanager van toegevoegde waarde is
Bescherm uw schoolgegevens

Smart2scool ondersteunt het onderwijs

Wil je Apple Schoolmanager laten integreren op al jouw Apple devices, zonder dat je zelf wat hoeft te regelen? Of ben je benieuwd naar wat Smart2scool allemaal kan betekenen voor jouw schoolinstelling? Neem gerust contact met ons op, wij staan klaar om het onderwijs te ondersteunen. Dit doen we door scholen al ruim 15 jaar verder te helpen met verzekeringen, schademeldingen, reparaties en mobiele apparaten. Ons enthousiaste team staat klaar om te helpen. Bij Smart2scool heb je altijd één vast aanspreekpunt en alles onder een dak in een eigen online serviceportaal. Kom meer over ons te weten en speel in op de digitalisering van het moderne onderwijs.

Benieuwd wat we voor uw onderwijs kunnen betekenen?

Kom met ons in contact

  * verplichte velden

  Willem Schuil

  Willem Schuil

  Heeft u vragen of persoonlijk advies nodig?

  telefoon06 53327004 mailwillem.p.schuil@smart2scool.nl