Waarom iPad in het onderwijs?
De traditionele manier van lesgeven, met boeken en krijtborden, maakt plaats voor de tablets, laptops en andere mobiele apparaten. Steeds vaker leren kinderen op een interactieve manier met tablets en laptops de traditionele rekensommen. Maar waarom wordt een iPad in het onderwijs gebruikt en wat is de meerwaarde van een iPad in het onderwijs? In het digitale tijdperk waarin wij nu leven zijn de mogelijkheden eindeloos en kunnen wij deze steeds beter verwerken in het onderwijs. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat kinderen educatieve apps snel oppakken en daardoor lesstof sneller eigen maken. Maar waarom een iPad in het onderwijs en geen laptop? In deze blog geven we u antwoord!
Bekijk hier ons assortiment
Koop hier je iPadVoordelen iPad in onderwijs
Een iPad gebruiken in het onderwijs brengt verschillende voordelen met zich mee. We zetten ze voor u op een rijtje:
- Makkelijk in gebruik: een iPad in het onderwijs is gemakkelijk om te gebruiken, ook jonge kinderen kunnen een iPad eenvoudig bedienen. En moeten de kinderen ook opdrachten maken in Word? Dat kan gemakkelijk door het toevoegen van een toetsenbord.
- Goedkoper dan boeken: het gebruik van een iPad in het onderwijs zorgt voor een enorme kostenbesparing op het gebruik van papier en boeken. Natuurlijk is een iPad ook een grote investering maar op de lange termijn is het rendabeler dan het aanschaffen van boeken en schriften.
- Toegang tot duizenden educatieve apps: het gebruik van een iPad in het onderwijs geeft u de mogelijkheid om verschillende apps in te zetten voor meerdere leerdoeleinden. De keuze in educatieve apps is enorm, zo is er altijd wel een leervorm/app die past bij de lesstof die aangeboden wordt
- Zelf lesmateriaal samenstellen: naast het gebruiken van educatieve apps kunnen docenten ook zelf lesmateriaal samenstellen. Helemaal aangepast op de behoefte van de kinderen en de actualiteiten.
- Altijd de meest actuele lesstof: met een iPad kan belangrijke data veel actueler bijgehouden worden dan met boeken. Daarnaast biedt het internet op een iPad de mogelijkheid om eenvoudig meer informatie te zoeken over een bepaald onderwerp.
Een iPad is vaak voordeliger om aan te schaffen dan een laptop. Daarnaast is een iPad eenvoudiger te bedienen voor kleine kinderen. En omdat beide opties eindeloze mogelijkheden bieden op het gebied van educatieve apps, kan een iPad wellicht voor uw onderwijsinstelling een verstandigere keuze zijn. Uiteraard gaan wij graag met u in gesprek om de voor- en nadelen van een iPad in uw onderwijsinstelling te bespreken.
iPad vs tablet
Bij het kiezen voor gedigitaliseerd onderwijs met een tablet heeft u keuze uit een iPad van Apple of een Android tablet. Uiteraard zijn er wat verschillen tussen deze twee soorten. Zo heeft Android een open besturingssysteem en kunt u daarom ook apps van buiten de App Store downloaden. Daarentegen wordt het besturingssysteem van Apple vaak gezien als een eenvoudiger systeem dat beter beveiligd is. Hier kunt u namelijk niet zomaar apps op downloaden die zich niet bevinden in de App Store. De grootste verschillen tussen een iPad vs tablet:
- Android biedt vele mogelijkheden om het uiterlijk en de werking aan te passen. Bij een iPad is daarin weinig mogelijk.
- Een iPad is eenvoudiger te bedienen, met een paar klikken heeft u al wat u zocht.
- De opties voor het beschermen van uw privacy zijn bij een Android tablet beperkter dan bij een iPad.
- De aanschafprijs van een Android tablet ligt over het algemeen lager dan die van een iPad.
Waarom een iPad gebruiken in het onderwijs?
Bent u na het lezen van deze blog overtuigd dat een iPad ook van toegevoegde waarde is in uw onderwijsinstelling? Of denkt u nog “waarom iPad gebruiken in het onderwijs?”. Ongeacht uw gedachten gaan we graag met u in gesprek over de digitalisering in het onderwijs. Smart2Scool kan u namelijk volledig ontzorgen met het uitleveren van iPads of tablets en de daarbij behorende verzekeringen. Neem gerust contact met ons op, dan bespreken we de mogelijkheden voor het gebruik van een iPad in uw onderwijsinstelling.