Cloudgebaseerde oplossing voor apparaat- en applicatiebeheer

Wat is Microsoft Intune?

Wat is Microsoft Intune? In een digitale wereld waarin mobiele apparaten niet meer weg zijn te denken uit het hedendaagse onderwijssysteem, is het beheer van gegevens, applicaties en apparaten steeds complexer geworden. Microsoft Intune biedt een cloudgebaseerde oplossing voor extra beveiligd apparaat- en applicatiebeheer in het onderwijs. Wilt u een specifiek beleid implementeren en configuraties uitvoeren voor alle apparaten in uw onderwijsinstelling? Microsoft Intune maakt dit mogelijk voor IT-beheerders. Bij Smart2scool wordt dit systeem standaard op devices geïnstalleerd door onze leveranciers, zodat u zelf niets hoeft te regelen. In dit blog vertellen we u graag meer over de unieke toepassingen van dit uitgebreide systeem.

Wat is microsoft intune?
Eindpuntbeheer van applicaties en apparaten

Wat is Microsoft Intune

Zoals gezegd, Microsoft Intune is een cloudoplossing om mobiele devices zoals smartphones, tablets, laptops en Chromebooks te beheren vanuit een centrale omgeving. Intune is onderdeel van Microsoft Endpoint Manager en speciaal ontwikkeld voor het eindpuntbeheer van apparaten. Of deze devices nou van uw onderwijsinstelling of persoonlijk eigendom zijn en waar deze zich ook mogen bevinden.

Zo stelt dit systeem IT-beheerders in staat, om leerlingen en medewerkers toegang te verlenen tot schoolapplicaties en gegevens vanaf ieder apparaat óf juist te beperken. Is er sprake van diefstal of verlies? Met Microsoft Intune loopt uw schoolinstelling geen enkel risico dat er gevoelige gegevens op straat belanden, want u behoudt altijd de controle. Dit allemaal zonder inbreuk op de privacy van uw medewerkers of leerlingen én in een gebruiksvriendelijke interface.

mobile device management
Microsoft Intune

Wat is er allemaal mogelijk?

 • Toegang vanuit een centrale (cloud)omgeving
 • Het opstellen van regels/richtlijnen voor zowel persoonlijke apparaten als schooleigendommen.
 • Toepassen en controleren van app-installaties op de mobiele apparaten.
 • Bescherming van schoolgegevens door specifieke regels te hanteren voor de toegang tot en het delen van informatie.
 • Applicaties en apparaten laten voldoen aan de vereiste beveiligingsnormen.

Wat is Microsoft Intune? Aan de hand van deze mogelijkheden biedt Intune een betrouwbare omgeving om de gegevens van de apparaten in uw onderwijsinstelling te beschermen. Maar Smart2scool vertelt u graag nog wat meer over de toegevoegde waarde van Intune voor uw organisatie.

mobile application management
Bescherm uw schoolgegevens

(Beheer)voordelen van Microsoft Intune

Wat is Microsoft Intune? Bij Smart2scool zijn we van mening dat dit systeem zeer waardevol is om mobiele apparaten op afstand te beheren en (school)gegevens beter te beschermen. De voordelen lichten we dan ook graag voor u uit:

 • Uitgebreid apparaatbeheer: IT-beheerders kunnen apparaten gemakkelijk op afstand configureren, beheren en monitoren. Dit is inclusief het instellen van beleidsregels voor gebruikerstoegang en beveiliging, oftewel gehele controle.
 • Applicatiebeheer op afstand: Uw onderwijsinstelling kan apps op afstand implementeren, bijwerken en beheren op verschillende apparaten en platforms. Dit geldt voor zowel interne schoolapps als apps van derden die via de store worden gedownload. App-toegang, licentiebeheer en updates kunnen met een beleid worden ingesteld.
 • Voorwaardelijke toegang: Op basis van apparaatstatus en gebruikersidentiteit kan er met Microsoft Intune een voorwaardelijke toegang worden opgesteld. Voldoet het apparaat en de gebruiker aan de richtlijnen? Alleen dan krijgt deze toegang tot de gegevens, wat uw beveiliging versterkt.
 • Azure Active Directory (AAD): Door de naadloze integratie met AAD zijn er effectieve identiteits- en toegangsbeheer functies beschikbaar. Zo kunnen er meerdere verificaties en vereisten worden ingesteld om toegang te verlenen.
 • Beveligingsbeheer: Microsoft Intune biedt geavanceerde beveiligingsfuncties om apparaten en gegevens te beschermen tegen externe bedreigingen en interne risico’s. Zo wordt er voldaan aan de huidige wet- en regelgeving.
 • Rapportage & Analyse: Tot slot biedt dit systeem krachtige tools om het apparaat- en appgebruik in uw instelling te analyseren. Zo krijgt u inzicht en kunnen de processen worden geoptimaliseerd.

Nu heeft u hopelijk een duidelijk antwoord op uw vraag: ‘wat is Microsoft Intune?’ en heeft u inzicht in de waarde die dit systeem kan toevoegen aan uw organisatie. Het is ook goed om te noemen dat Intune gemakkelijk en flexibel kan worden geïntegreerd met andere Microsoft producten, maar ook andere besturingssystemen zoals IOS. Bij Smart2scool helpen we u graag verder om uw gegevens uitstekend te beschermen.

Mobiele devices op afstand beheren

Mobile Device Management (MDM)

Wat is er mogelijk met Microsoft Intune binnen uw organisatie?  Bij Smart2scool onderscheiden we twee soorten van beheren. MDM is een van deze soorten en omvat het volledig beheren van een mobiel apparaat op afstand. Zo kan een apparaat op afstand naar fabrieksinstellingen worden teruggebracht en de gegevens volledig gewist. Dit waarborgt de veiligheid van gevoelige informatie, ondanks diefstal en verlies. Een medewerker of leerling kan zo eenvoudig worden gekoppeld aan een device.

Voorkom het lekken van belangrijke schoolgegevens

Mobile Application Management (MAM)

Werken leerlingen of medewerkers in uw instelling met eigen apparaten? Dan kunt u er met MAM voor kiezen om devices te beveiligen, zonder inbreuk te doen op privacy. De regels die u opstelt, gelden alleen bij gebruik van de schoolapplicaties. Zo voorkomt u het lekken van belangrijke schoolgegevens door persoonlijk gebruik. Met Microsoft Intune heeft u altijd een centraal overzicht van de devices, applicaties en gegevens die worden gebruikt door medewerkers en leerlingen op uw onderwijsinstelling. Erg handig!

Wat kunnen we voor u betekenen?

Smart2scool ondersteunt uw onderwijs

Nu weet u alles wat u moet weten over: ‘Wat is Microsoft Intune?’. Zoals vermeld wordt dit systeem standaard op nieuwe devices geïnstalleerd door onze leveranciers, zodat u zelf niks meer hoeft te regelen. Wij zijn er dan ook niet om vragen te beantwoorden, maar hopen de mogelijkheden zo duidelijk te hebben toegelicht.

Bent u nieuwsgierig naar wat Smart2scool allemaal voor u en uw onderwijsinstelling kan betekenen? Schroom niet om contact op te nemen, we helpen u graag verder. Al ruim 15 jaar ondersteunen wij leveranciers en onderwijsinstellingen met mobiele devices. Schademeldingen, verzekeringen en reparaties, wij kunnen het allemaal voor u regelen. Het hedendaagse onderwijssysteem is al complex genoeg, daarom staan we voor u klaar met al onze ervaring en expertise. Bij Smart2scool bieden we de mogelijkheid om alles onder één dak te hebben met een eigen online serviceportaal. Kom meer over ons te weten!

Benieuwd wat we voor uw onderwijs kunnen betekenen?

Kom met ons in contact

  * verplichte velden

  Willem Schuil

  Willem Schuil

  Heeft u vragen of persoonlijk advies nodig?

  telefoon06 53327004 mailwillem.p.schuil@smart2scool.nl