Altijd alles digitaal bij de hand

Chromebook of laptop voor school

Een Chromebook of een laptop voor school… welke van de twee is het meest geschikt? Goede vraag! We gaan hier later dieper op in, maar benadrukken eerst het belang van het juiste device voor jouw leerlingen en studenten.

Vanwege de toenemende digitalisering zijn online devices immers niet meer weg te denken uit (iedere vorm van) het onderwijs. We naderen een wereld waar pen en papier volledig verbannen lijken te worden, doordat de efficiëntie en opslagcapaciteit ervan, als gevolg van het gebruik van devices, verwaarloosbaar is. Scholen en andere onderwijsinstellingen richten al hun systemen in op basis van devicegebruik. Het juiste device, en dus de keuze tussen een Chromebook of een laptop voor school, is daarmee geen pré meer, maar een must.

Chromebook of laptop kiezen voor school
Kiezen geblazen!

De verschillen

Voor je de keuze maakt welk device voor jouw school, een Chromebook of een laptop, het meest geschikt is, moet je de verschillen weten. De een hecht meer waarde aan een bepaalde factor dan dat een ander dat doet. Speciaal voor jou hebben we de verschillen tussen de devices op een rij gezet.

  • Veiligheid. Beide devices kennen een uitstekende bescherming tegen virussen, maar opgeslagen bestanden op een Chromebook worden extra beschermd, in tegenstelling tot een laptop.
  • Specificaties. Omdat het interne opslaggeheugen van een laptop veel groter is dat van een Chromebook, is de laptop op het gebied van specificaties een stuk sterker. We raden daarom aan om op een Chromebook in de Cloud te werken: dit tast het interne geheugen niet aan én je kunt ook op andere devices bij je bestanden.
  • Besturingssysteem. Een laptop kan verschillende besturingssystemen hebben, zoals Windows of MacOS. Een Chromebook daarentegen maakt helemaal geen gebruik van een besturingssysteem en is volledig gebaseerd op de webbrowser van Google.

Keuze kunnen maken? Laat de Chromebook of laptop voor school direct bij Smart2Scool verzekeren. Wij bieden het passende totaalpakket voor schadebehandelingen, reparaties en verzekeringen!

 

Verschillen tussen chromebook en laptop voor school
Verzeker de Chromebook of laptop voor jouw school

Smart2Scool verzekeringen

Heeft jouw onderwijsinstelling een Chromebook of laptop voor school aangeschaft? Dan kan het handig zijn om deze ook direct te verzekeren. De prijs van zo’n device is hoog en daarom een flinke investering. Het zou zonde zijn als je de volledige aanschafwaarde van het product in één klap verliest, doordat studenten bijvoorbeeld water over het device heen gooien of het device laten vallen. Bovendien is het device gevoelig voor diefstal, omdat de Chromebook of laptop meegenomen wordt naar school. Smart2Scool is gespecialiseerd in het verzekeren en repareren van digitale devices voor het onderwijs. Wij bieden een passend totaalpakket!

Laat je chromebook of laptop voor school verzekeren

Verzekeren van Chromebook of laptop voor school?

Vrijblijvend brochure aanvragen

    * verplichte velden