Belangrijke stappen in digitalisering

Laptops in de klas

In de afgelopen jaren is het gebruik van digitale hulpmiddelen fors toegenomen. Digitale schoolborden en PC’s voor leraren zijn onmisbaar geworden in het onderwijs. Ook de leerlingen zijn rap aan het digitaliseren. Waar het gebruik van mobiele telefoons, tablets en laptops in de klas eerst werden gezien als afleiding, worden deze apparaten nu meer en meer een essentieel onderdeel van het onderwijs. Er wordt steeds meer van leerlingen verwacht dat ze vaardig zijn met programma’s zoals Excel of dat ze hun huiswerk via Word maken en dan inleveren via hun huiswerkportaal. Kortom, laptops in de klas en in het onderwijs zijn bijna niet meer weg te denken.

Basisschool
Krachtige hardware met veel opslagruimte

Voordelen van een laptop

Er zijn verschillende redenen waarom het gebruik van Macbooks of laptops in de klas aan te raden is. Allereerst is er de mogelijkheid om deze zowel online als offline te kunnen gebruiken. Laptops en Macbooks hebben een interne harde schijf of SSD om daar de bestanden op te slaan, waardoor de bestanden overal toegankelijk zijn. Daarnaast kunnen laptops en Macbooks zwaardere programma’s aan dan bijvoorbeeld een tablet of een Chromebook. De mogelijkheid om zware programma’s aan te kunnen, gaat wel ten koste van de accu. Hoewel een laptop in de klas veel pluspunten heeft, gaat de accu van een Chromebook of een tablet wel langer mee.

Laptop in de klas
Laptop verzekeren school
Smart2Scool zorgt voor volledige dekking

Verzekeren en beveiligen

Het idee van laptops in de klas dient louter enthousiasme op te wekken. Daarom bieden wij verzekeringen tegen onder andere brand, diefstal en waterschade. Deze verzekeringen zijn erop gericht om de onderbreking zo kort mogelijk te laten zijn. Dit doen we door een snelle afhandeling van schade en garantie een prioriteit te maken. Zo maken wij gebruik van een online serviceportaal, zodat je direct kunt zien wat de status is van het schadeherstel.

We kunnen niet alles doen

Virusbescherming

Er zijn wel enkele aspecten van beveiliging die wij bij jou neerleggen. Windows laptops hebben namelijk een antivirusprogramma of virusscanner nodig om ze te beschermen tegen malware, spyware en virussen. Wij raden het installeren van een soortgelijk programma ook aan bij Macbooks, al zijn deze minder vatbaar. Op deze manier weet je zeker dat jouw bestanden veilig zijn opgeslagen en je laptops in de klas en op school veilig zijn.

Lees meer

Voor elke klassikale situatie een oplossing

Smart2Scool laptops voor in de klas

Zoals eerder aangegeven is een van de meest belangrijke aspecten van een goede laptop voor in de klas de hoeveelheid opslagruimte, zodat de leerlingen ook offline door kunnen werken. Het aanbod van onze laptops laten zich kenmerken door het ruime werkgeheugen en lenen zich goed aan het gebruik binnen het onderwijs. Wil je meer weten over onze laptops en overige diensten? Neem dan contact met ons op.

laptops in de klas voor studenten

Passie voor digitaal onderwijs

Vrijblijvend offerte aanvragen

    * verplichte velden

    Yvonne profielfoto

    Yvonne Geijs

    Heeft u vragen of persoonlijk advies nodig?

    telefoon06 29532910 mailyvonne.geijs@smart2scool.nl