Belangrijke stappen in digitalisering

Laptops in de klas

De afgelopen jaren is het gebruik van digitale hulpmiddelen in het onderwijs flink toegenomen. Laptops en digitale schoolborden zijn onmisbaar geworden voor leraren. En ook de leerlingen zijn rap aan het digitaliseren. Waar het gebruik van mobiele telefoons, tablets en laptops in de klas eerst als afleiding werd gezien, worden deze apparaten nu meer en meer een belangrijk onderdeel van het onderwijs. Van leerlingen wordt steeds meer vaardigheid verwacht met programma’s zoals Powerpoint en Excel of dat huiswerk via Word wordt gemaakt en vervolgens via een huiswerkportaal wordt ingeleverd. Kortom, laptops in de klas en in het onderwijs zijn bijna niet meer weg te denken. Ongeacht of leerlingen nou op de basisschool zitten, het voortgezet onderwijs ontdekken of een opleiding in het beroepsonderwijs volgen.

 

Basisschool
Krachtige hardware met veel opslagruimte

Voordelen van een laptop

Het gebruik van Macbooks of laptops in de klas is om verschillende redenen aan te raden. Om te beginnen bieden laptops de mogelijkheden om deze zowel online als offline te gebruiken, zo kunnen leerlingen altijd aan het werk. Laptops en Macbooks hebben een interne harde schijf of SSD om bestanden op te slaan, waardoor de bestanden overal toegankelijk zijn. Online opslaan in een cloud is alleen mogelijk met wifi. Laptops en Macbooks kunnen daarnaast zwaardere programma’s aan dan bijvoorbeeld een Chromebook of tablet. Handig voor intensieve taken zoals foto- en videobewerking en (educatieve) games, maar dit gaat helaas wel ten koste van de accu. Hoewel een laptop in de klas veel pluspunten heeft, gaat de accu van een Chromebook of een tablet langer mee. Belangrijk om rekening mee te houden bij afwegingen tussen de beste devices in jouw klas.

 

Laptop in de klas
Laptop verzekeren school
Smart2Scool zorgt voor volledige dekking

Verzekeren en beveiligen

Het idee van laptops in de klas dient louter enthousiasme op te wekken. Daarom bieden wij verzekeringen tegen onder andere waterschade, brand en diefstal. Deze verzekeringen zijn erop gericht om de onderwijsonderbreking zo kort mogelijk te laten duren. Dit doen we door schade snel af te handelen en garantie een prioriteit te maken. Zo maken wij gebruik van een online, transparant serviceportaal, zodat je direct kunt zien wat de status van het schadeherstel is. Bij Smart2scool kies je voor een uitstekende herstelservice met een volledig dekkende verzekering.

We kunnen niet alles zelf

Virusbescherming

Er zijn wel enkele aspecten van beveiliging die wij bij jou neerleggen. Windows laptops hebben namelijk een antivirusprogramma of virusscanner nodig om ze te beschermen tegen malware, spyware en virussen. Wij raden het installeren van een soortgelijk programma ook aan bij Macbooks, al zijn deze minder vatbaar. Op deze manier weet je zeker dat jouw bestanden veilig zijn opgeslagen en je laptops in de klas en op school veilig zijn.

Lees meer

Sta niet voor verrassingen

Waar zijn de laptops tegen verzekerd?

Je wilt natuurlijk niet voor verrassingen komen te staan. Daarom vraag jij je af waar de laptops, Macbooks of tablets tegen zijn verzekerd. In veel gevallen dekken wij de schade aan jouw devices, bijvoorbeeld door onvoorziene schade. Is de laptop per ongeluk gevallen, heeft deze waterschade opgelopen of is de laptop gestolen (met braak/geweldsporen)? Smart2school dekt de schade. Wij verzorgen ook de administratie en geven je duidelijk inzicht aan de hand van ons online serviceportaal. Word een laptop gerepareerd? Geen zorgen, wij voorzien je van een leendevice. Zo hoeft het onderwijs nooit stil te staan met laptops in de klas.

Meer weten over je nieuwe verzekering?

Verzekeringen
Voor elke klassikale situatie een oplossing

Smart2Scool laptops voor in de klas

Zoals eerder aangegeven is de hoeveelheid opslagruimte een van de meest belangrijke aspecten van een goede laptop in de klas. Zo kunnen leerlingen ook offline doorwerken aan opdrachten. Ons laptop aanbod laat zich kenmerken door een ruim werkgeheugen en onze devices lenen zich uitstekend aan het gebruik binnen het onderwijs. Wil je meer weten over onze laptops en overige diensten? Neem dan contact met ons op.

laptops in de klas voor studenten

Passie voor digitaal onderwijs

Vrijblijvend offerte aanvragen

    * verplichte velden

    Yvonne profielfoto

    Yvonne Geijs

    Heeft u vragen of persoonlijk advies nodig?

    telefoon06 29532910 mailyvonne.geijs@smart2scool.nl