Digitalisering

Laptoponderwijs

We kunnen niet meer om de digitalisering heen. Kinderen weten van jongs af aan precies hoe mobiele devices als laptops en tablets werken. Smart2scool speelt in op de digitalisering van het onderwijs. Daarom bieden wij diverse mobiele devices aan die je kunt gebruiken in verschillende soorten onderwijs. Ben je geïnteresseerd in laptoponderwijs? Geen probleem. Wij hebben laptops op voorraad die als ondersteuning dienen van interactief onderwijs. Een laptop of MacBook is ook goed offline in te zetten. Afhankelijk van de specificaties zijn de mogelijkheden eindeloos.

Laptoponderwijs
Basisschool, voortgezet onderwijs en beroepsonderwijs

Verschillend onderwijs

Op verschillenden soorten scholen is laptoponderwijs handig, of het nu gaat om een basisschool, voortgezet onderwijs of beroepsonderwijs. Met een laptop kunnen zware softwareprogramma’s gedraaid worden, online lessen gevolgen worden, aantekeningen gemaakt worden en boeken gedownload worden. Een laptop kan ook gebruikt worden om extra lesmateriaal te vinden en te ordenen. Ook als scholieren even niet bezig zijn met school, kan een laptop zorgen voor ontspanning door bijvoorbeeld te gamen of films te kijken.

 

 

Ook offline te gebruiken

Specificaties en voordelen

Bij de specificaties van een laptop kijken we al snel naar de opslagruimte. Je wilt natuurlijk dat de aantekeningen en ander studiemateriaal van leerlingen goed worden opgeslagen. Een laptop of MacBook heeft een harde schijf of SSD om bestanden fysiek op te slaan. De SSD-opslagruimte is goed voor 256 GB. Het werkgeheugen van een laptop of MacBook is 8 GB.

Een voordeel van het gebruik van laptoponderwijs is dat veel programma’s en apps ook offline beschikbaar zijn. Een Windows laptop of MacBook heeft krachtigere prestaties dan een Chromebook. Nog een voordeel is dat studenten vrijer zijn in het downloaden en installeren van programma’s.

MacBook of Chromebook

Capaciteiten

De capaciteiten van laptops lopen uiteen. Met een MacBook of zuinige laptop werken leerlingen gemakkelijk de hele dag, behalve wanneer ze bezig zijn met zware taken als foto- en videobewerking of gamen. Dan loop je binnen enkele uren risico op een lege accu. De krachtigere hardware van Windows laptops en MacBooks en de minder zuinige besturingssystemen vragen meer energie van de batterij dan Chromebooks. Dit is de reden dat deze laptops doorgaans sneller aan de lader moeten.

Laptoponderwijs
Contact laptoponderwijs

Beveiliging en verzekering laptoponderwijs

Het is belangrijk dat een laptop beveiligd wordt tegen virussen. Op een Windows-laptop is een antivirusprogramma of virusscanner nodig ter bescherming tegen virussen, malware en spyware. MacBooks zijn over het algemeen minder gevoelig voor virussen. Toch is het verstandig om een antivirusprogramma te installeren. Op deze manier weet je zeker dat alle programma’s en bestanden veilig opgeslagen zijn.

Door een snelle afhandeling van schade en garantie probeert Smart2Scool de onderwijsonderbreking zo kort mogelijk te houden. Je kunt te allen tijde de status van het schadeherstel volgen in ons online serviceportaal. Hier wordt het gehele serviceproces inzichtelijk gemaakt. Registratie en administratief beheer worden met het serviceportaal overgenomen van de onderwijsinstelling, zodat administratieve ‘rompslomp’ volledig wordt overgenomen.

Heb je nog vragen over laptoponderwijs? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze voor jouw onderwijsinstelling.

 

Meer informatie over een laptop voor op school?

Vraag vrijblijvend een brochure aan

    * verplichte velden