Digitalisering

iPad in het onderwijs

Het onderwijs beweegt steeds meer mee met de digitalisering. Smart2Scool helpt je daar graag bij. Wij leveren mobiele devices aan op school, zoals laptops en tablets. Een iPad in het onderwijs wordt dan ook veel gebruikt. Een iPad bedien je met je vinger of met een speciale pen. Het formaat van een tablet is redelijk klein. Het is groter dan een mobiele telefoon, maar kleiner dan een standaard laptop. Een tablet is gemakkelijk en snel te gebruiken door het aanraakscherm en besturingssysteem.

Wij bieden een totaaloplossing, waarbij ook de verzekering en schadeafhandeling via ons verloopt. Wij zorgen ervoor dat schades zo snel mogelijk afgehandeld zijn, zodat de onderbreking van het onderwijs zo kort mogelijk is.

Basisschool, voortgezet onderwijs en beroepsonderwijs

Alle functionaliteiten van de iPad

Mobiele devices worden in verschillende soorten onderwijs gebruikt. Zo wordt een iPad gebruikt in het voortgezet onderwijs, basisonderwijs en beroepsonderwijs. Al vanaf een jonge leeftijd weten kinderen tegenwoordig hoe ze om moeten gaan met de mobiele devices. In het basisonderwijs worden tablets ingezet om kinderen te laten leren door te spelen. In het voortgezet onderwijs zijn de boeken inmiddels ingeruild voor tablets. Scholieren maken hun huiswerkopdrachten op de devices en communiceren er ook mee.

Naast dat scholieren de tablets gebruiken voor school, kunnen ze ook spelletjes spelen en films kijken op de devices. Dit kunnen ze doen in de pauzes of als de klaar zijn met school voor die dag. Ook worden tablets gebruikt op het HBO en het universitair onderwijs. Studenten kijken colleges vanaf hun iPad, maken opdrachten en hebben contact met hun leraren. Ze kunnen ook gemakkelijk aantekeningen maken en hun werk ordenen op de tablets.

iPad in het onderwijs
Functionaliteiten

De voordelen

Tablets, zoals een iPad, werken in het onderwijs net even anders dan laptops. Door het gebruiken van tablets in de lessen wordt het onderwijs interactiever gemaakt. Educatieve apps en video’s ondersteunen het onderwijs. Tablets zijn ook erg gemakkelijk om mee te nemen naar school. Ze zijn licht en hebben een compact formaat. Tablets zijn meestal ook langer te gebruiken voordat ze aan de lader moeten. Een tabletaccu gaat ongeveer 12 uur mee. Een aantal andere voordelen van een tablet zijn dat hij gemakkelijk te bedienen is en dat het relatief voordelig is in de aanschaf.

iPad in het onderwijs of toch een laptop?
Beveiliging

Beschermen van iPad in het onderwijs

Scholieren en studenten laten hun iPad wel eens vallen in het onderwijs. Je kunt een tablet niet dichtklappen dus het scherm is altijd kwetsbaar. Wij raden het daarom aan om altijd gebruik te maken van een beschermhoes. De meeste beschermhoezen zorgen ervoor dat je de tablets gemakkelijk op tafel neer kan zetten. Dit kan helpen wanneer je een online les volgt of een filmpje kijkt die de les ondersteunt.

iPad betere optie in onderwijs?
Nog vragen?

Contact Smart2Scool

Heb je nog vragen over een iPad in het onderwijs of over andere mobiele devices? Neem dan gerust contact met ons op of vraag een brochure aan. Wij kijken graag samen naar de mogelijkheid van mobiele devices voor jouw onderwijsinstelling.

Meer informatie over iPads in het onderwijs?

Vraag vrijblijvend een brochure aan

    * verplichte velden