Digitalisering van het onderwijs

Digitaal lesmateriaal

Digitaal lesgeven wordt steeds populairder. De papieren schoolboeken worden simpelweg vervangen door digitaal lesmateriaal dat beschikbaar is via computers, laptop, tablets of een digibord. Hierbij komt kijken dat educatieve apps en online spelletjes steeds toegankelijker worden. Daarnaast komen de leerlingen en studenten vaker in aanraking met video’s of geluidsfragmenten met uitleg. Aangezien digitalisering van het onderwijs een feit is, wordt het lesmateriaal hierop aangepast. Zo worden leerlingen voorbereid op de online toekomst waarmee ze ongetwijfeld te maken krijgen. Ben je op zoek naar een betrouwbare partner die devices aanbiedt waarop het digitaal lesmateriaal te volgen is? Kies dan voor Smart2Scool. Onze tablets, Macbooks, Chromebooks en Windows-laptops bieden de oplossing, dus bekijk gauw ons aanbod.

Digitaal lesmateriaal voor scholen
Profiteer!

Voordelen digitaal lesmateriaal

We kunnen veel voordelen van digitaal lesmateriaal opnoemen. Allereerst bereidt het de leerlingen en studenten voor op de digitale vaardigheden die ze nodig hebben in hun online toekomst. Daarnaast kunnen spelletjes, multimedia en educatieve apps verwerkt worden in de lesstof om te zorgen voor afwisseling. Het lesmateriaal is ook nog eens gemakkelijk aan te passen en zo sneller up-to-date dan een papieren schoolboek. Digitaal lesmateriaal biedt de mogelijkheid om gepersonaliseerd te leren. Ook kijkt het online systeem de antwoorden van de leerlingen en studenten na, wat zorg voor de leerkracht ontneemt. De docent kan middels deze weg een overzicht ter beschikking krijgen en zo het niveau van hun leerlingen peilen. Al met al genoeg voordelen aan digitaal lesgeven. Alle devices van Smart2Scool zijn modern, beschikken over een software waarop elk studieprogramma gedownload kan worden en zijn licht van gewicht. Ideaal om te gebruiken voor het online onderwijs.

Voordelen van digitaal lesmateriaal
Behoud de aandacht

Houd digitaal lesmateriaal leuk!

Naast de vele voordelen zitten er ook wat mindere punten aan digitaal lesmateriaal verbonden. Het kan een grote valkuil zijn. Afwisseling is heel belangrijk voor zowel de motivatie van de leerling als de docent. Digitaal leren is een middel en geen doel. Neem de kennis van de fysieke wereld mee in de online wereld. Het lesmateriaal op devices is afhankelijk van het internet. Zodra de verbinding op zich laat wachten, kan het een uitdaging zijn om je aandacht bij de lesstof te houden. Om de spanningsboog van leerlingen te triggeren, moet het on- en offline lesmateriaal hierop ingespeeld zijn. Het huiswerk in Word moeten uitdagend, leuk en interessant zijn. Wij weten hoe je dat moet doen!

Digitaal lesmateriaal devices van Smart2Scool
Nog vragen?

Contact Smart2Scool

Smart2Scool kan jouw onderwijsinstelling voorzien van advies om het online lesgeven zo leuk mogelijk te maken en zo motiverend te blijven. Onze devices zijn veelzijdig, voorzien van een hoogwaardige batterij en erg licht in gewicht. Ideaal om in te zetten als digitaal lesmateriaal. Wil je meer weten over onze devices? Neem dan contact met ons op. Weet je al welke devices je wilt inzetten voor het online onderwijs? Bestel deze dan direct op onze website.

Digitaal lesmateriaal nodig?

Vraag nu jouw offerte aan

    * verplichte velden