Apparaat- en applicatiebeheer

Wat is Jamf?

Mobiele apparaten zijn onmisbaar geworden in het huidige onderwijssysteem. Dat iedereen veilig en betrouwbaar gebruik kan maken van verschillende Apple apparaten is daarom een must. Jamf biedt dé oplossing. Maar wat is Jamf? Met Jamf installeert, beheert en beveiligt u alle zakelijke Apple apparaten, bijvoorbeeld in het onderwijs. Dit alles gaat geautomatiseerd. Jamf biedt een compleet beheerplatform voor bedrijven en onderwijsinstellingen met Apple-apparatuur. Zo kan het beheer van deze apparaten eenvoudig op afstand worden uitgevoerd.

Wat is Jamf?
Apple beheer

De mogelijkheden met Jamf

Het individueel instellen van alle Apple-apparaten in een onderwijsinstelling is enorm veel werk. Met Jamf kunt u met een paar klikken op alle devices applicaties installeren die medewerkers/scholieren nodig hebben. Dit gaat puur op basis van de identiteitsgegevens. En om er zeker van te zijn dat alleen de juiste personen toegang krijgen tot het apparaat kan er een multi-factor authenticatie worden ingeschakeld. Deze authenticatie kan ook ingesteld worden op basis van actuele context, denk bijvoorbeeld aan de locatie van de gebruiker, zijn rechten en compliance-status.

Wanneer u gebruik maakt van Jamf beheert u alle Apple apparaten in één omgeving, met een paar klikken stelt u al deze apparaten in. Daarnaast heeft u een goed overzicht van de apparaten die in gebruik zijn en pas je achteraf eenvoudig de instelling aan. Zo kun je nieuwe apps toevoegen of juist verwijderen.

Er zijn twee varianten die u kunt aanschaffen van Jamf: Jamf Pro en Jamf Now. Jamf Now is er voor kleine tot middelgrote bedrijven en Jamf Pro voor grotere bedrijven met een IT-afdeling. Kies je voor Jamf Pro dan werkt het beheersysteem naadloos samen met andere beheertools en IT-services zoals Apple Business Manager en Apple School Manager.

Wat is Jamf?
Speciaal ontworpen voor scholen

Wat is Jamf School?

Het algemene beheer van de apparaten gaat via Jamf Pro of Jamf Now. Maar speciaal voor scholen is er Jamf School. Leraren en IT-medewerkers kunnen hiermee alle Apple-apparaten van studenten en scholieren beheren. Daarnaast zorgt Jamf School ervoor dat er enkel de juiste educatieve apps op het apparaat geïnstalleerd kunnen worden. Jamf School biedt extra’s die van toegevoegde waarde zijn in het onderwijs. Alles wat Jamf School kan bieden op een rijtje:

 • Klaslokaalbeheer: toegangsbeheer, aandachtsscherm maken, apps goedkeuren, etc.
 • iBeacon-profieltoewijzing: leerlingen hebben toegang tot specifieke materialen en niet-gerelateerde content wordt verborgen.
 • Locaties: vanuit één locatie kunt u met Jamf School alle apparaten afzonderlijk beheren.
 • Incidentensysteem: Jamf School houdt ook de schade en andere problemen aan apparaten bij.
 • Contentcaching: bestanden die door meerdere leerlingen worden gebruikt downloaden naar één toegewijd apparaat.

Naast Jamf School zijn er nog een aantal varianten die in andere sectoren relevant zijn. Denk bijvoorbeeld aan Jamf Protect, Jamf Connect, Jamf Safe Internet en Jamf Executive Threat Protection. Zo is er voor elke branche wel een geschikt beheersysteem.

Wat is Jamf?
Bescherm uw schoolgegevens

Jamf voor uw onderwijsinstelling

Na het lezen van deze blog weet u alles over: “wat is Jamf” en “wat is Jamf School”. Het Apple-beheersysteem maakt het beheren van alle Apple-apparaten een stuk eenvoudiger. Smart2Scool kan de uitlevering van de Apple devices en de daarbij behorende verzekeringen en beheersystemen voor u volledig uit handen nemen. Voor totale ontzorging bent u bij ons dus op het juiste adres. Bent u benieuwd wat Smart2Scool allemaal voor uw onderwijsinstelling kan betekenen? Neem dan gerust contact met ons op, samen kijken wij dan naar de mogelijkheden.

Benieuwd wat we voor uw onderwijs kunnen betekenen?

Kom met ons in contact

  * verplichte velden

  Willem Schuil

  Willem Schuil

  Heeft u vragen of persoonlijk advies nodig?

  telefoon06 53327004 mailwillem.p.schuil@smart2scool.nl