Digitalisering in het onderwijs

De beste schoollaptop voor 2024

Benieuwd naar de beste schoollaptop voor 2024? Bij Smart2Scool weten we als geen ander waar de beste schoollaptop aan moet voldoen. Digitalisering heeft ervoor gezorgd dat een goede laptop tegenwoordig onmisbaar is geworden in het onderwijs. Boeken en schriften worden steeds meer vervangen door online lesmateriaal en laptops en dit is ook zeker geen verrassing. Scholieren zijn namelijk al zeer goed digitaal onderlegd, omdat ze vanaf jonge leeftijd al veel in aanraking komen met mobiele devices. En een laptop biedt dan ook vele voordelen voor het onderwijs. Maar waar moet een schoollaptop aan voldoen? Wij vertellen je alles wat je moet weten om de beste schoollaptop voor jouw school te selecteren!

beste schoollaptop voor 2024
Kies de beste schoollaptop voor jouw onderwijsinstelling

Een Chromebook, MacBook of Windows-laptop?

Er zijn verschillende opties bij de afweging voor de beste schoollaptop in 2024 voor jouw scholieren. Waar moet een schoollaptop aan voldoen? En hoe en waarvoor wordt de schoollaptop gebruikt? Dit zijn belangrijke zaken om over na te denken en waar wij je graag over adviseren. Een Chromebook is bijvoorbeeld een zuinige schoollaptop, waarbij de batterij lang meegaat en het dus gemakkelijk een hele dag volhoudt. Het is wel goed om te weten dat een Chromebook (bijna) alleen functioneert met internet en lichte software. MacBooks en Windows-laptops zijn daarentegen niet zo zuinig, door de krachtige hardware die wordt ingezet. Dit maakt deze devices wel de beste schoollaptop voor zware taken zoals foto- en videobewerking en gamesessies. Zo zijn er genoeg afwegingen om te maken. Smart2Scool helpt je graag bij het selecteren van de beste schoollaptop die past bij jouw doeleinden.

waar moet een schoollaptop aan voldoen
Het onderwijssysteem in een digitale wereld

Mobiele devices in het onderwijs

In het hedendaagse onderwijssysteem zijn mobiele devices zoals schoollaptops, tablets en Chromebooks niet meer weg te denken. Lesmateriaal, schoolapps, colleges en andere zaken worden allemaal aangeboden in een omgeving die de scholieren goed kennen, namelijk de digitale wereld. Voor scholieren/studenten zijn schoollaptops dan ook dé manier om opdrachten effectief uit te werken en onderwijs op de meest praktische wijze te volgen. Wij ondersteunen de digitalisering door zowel scholen als gebruikers een totaaloplossing te bieden. In samenwerking met onze leveranciers bieden wij jou de beste schoollaptops inclusief verzekering met uitgebreide dekkingsmogelijkheden en optimaal schadeherstel.

Koop, huur en verzeker schoollaptops voor jouw studenten

Schoollaptops aanschaffen als school

Ben jij als school of onderwijsinstelling op zoek naar schoollaptops om in te kopen? Dan ben je bij Smart2Scool aan het juiste adres. Wij ondersteunen al meer dan 15 jaar de onderwijzende markt met digitale devices en bieden dus ook de beste schoollaptops van 2024.

Is jouw onderwijsinstelling zich nog aan het oriënteren op het gebied van schoollaptops? Dan adviseren wij je graag. We voorzien bijvoorbeeld in advies over het soort schoollaptop (zoals MacBook of Chromebook), op basis van de behoeften van de school. Factoren die daarbij een rol spelen zijn onder andere:

 • Het soort aangeboden onderwijs
 • Het doel van het gebruik van een schoollaptop
 • De hoeveelheid studenten / leerlingen die een schoollaptop behoeft
 • De tijdsperiode waarin de studenten / leerlingen een schoollaptop nodig hebben

Door onze jarenlange ervaring weten we ook veel te vertellen over de uitgeefconstructie. Wat doe je bijvoorbeeld nadat je de beste schoollaptops van 2024 bij Smart2Scool hebt aangeschaft of gehuurd? Leen je ze uit aan de studenten, de ouders van de studenten én (niet onbelangrijk) vraag je een bedrag voor de huur of doe je dit gratis? En hoe zit het met de verzekering van de schoollaptop? Dit en meer van dit soort vragen beantwoorden we graag tijdens een vrijblijvend adviesgesprek!

schoollaptops aanschaffen als school
Schadeafhandeling, verzekering & garantie

Schoollaptop verzekeren

Bij de aanschaf van de beste schoollaptops voor het onderwijs, is het ook van groot belang om een goede verzekering af te sluiten. Smart2Scool biedt verzekeringen aan, die zorgen voor een zo kort mogelijke onderwijsonderbreking. Dit wordt mogelijk gemaakt door de snelle afhandeling van garantie en schade, volgens een proces dat geheel te volgen is via ons transparante online serviceportaal. Bij ons kies je voor de combinatie van een adequate herstelservice met een topverzekering voor de beste schoollaptops, Chromebooks en tablets.

In veel gevallen wordt de schade aan een schoollaptop door ons gedekt, denk hierbij aan onvoorziene schade. Wij dekken bijvoorbeeld de schade wanneer de schoollaptop per ongeluk is gevallen, vochtschade heeft opgelopen of wanneer er sprake is van diefstal (met sporen van braak/geweld). Verder verzorgt Smart2Scool alle administratieve zaken en de reparaties aan de schoollaptops. Scholieren hoeven nooit zonder schoollaptop, Chromebook of tablet te zitten door de inzet van leendevices. Waar moet een schoollaptop aan voldoen vraag jij je af? Een goede verzekering van Smart2scool mag in ieder geval niet ontbreken!

beste schoollaptop verzekeren
Totaaloplossing voor digitale devices

Over Smart2Scool

Ben je nieuwsgierig naar Smart2Scool en wil je meer weten dan waar moet een schoollaptop aan voldoen? Wij ondersteunen al ruim 15 jaar leveranciers en onderwijsinstellingen met mobiele devices. Bij Smart2Scool bieden we een totaaloplossing aan de hand van ons eigen online serviceportaal. Van schademeldingen en verzekeringen tot aan de reparatie en vervanging van jouw mobiele devices, wij regelen het allemaal. Met onze kennis en ervaring vinden we altijd de juiste oplossing en helpen we je graag bij het digitaliseren van jouw onderwijsinstelling. Vraag jij je nu nog steeds af wat de beste schoollaptop is voor 2024? Of heb je nog andere specifieke vragen? Neem dan gerust contact met ons op en we helpen je verder. Kies je voor Smart2Scool dan kies je voor de beste schoollaptops met topservice.

Meer informatie de beste schoollaptop voor 2024

Vraag vrijblijvend om meer informatie

  * verplichte velden

  Willem Schuil

  Willem Schuil

  Heeft u vragen of persoonlijk advies nodig?

  telefoon06 53327004 mailwillem.p.schuil@smart2scool.nl